Info
Diptest
Cursus
Mail
Tips
Poll
Films
Home
Info
Home  / Info  / Hulp zoeken

Hulp zoeken

Wil je hulp zoeken? Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt kijken op sites, mailen met een deskundige, bellen naar een hulptelefoon of naar een deskundige stappen.


Algemene vragen of hulp in regio

www.korrelatie.nl


Mail met een deskundige

Een dipdeskundige geeft jongeren die in een dip zitten per mail advies. Je kunt maximaal 8 keer mailen en krijgt binnen 5 werkdagen antwoordantwoord. Klik op Dip Mail


Informatie over depressie

Bij het Nederlands Jeugd Instituut vind je goede informatie over depressie en angst via de links Depressie en Angst- en stemmingsproblemen 

www.zwaarweer.nl

www.spreekuurthuis.nl

www.depressielinks.nl

www.depressiecentrum.nl
http://www.depressie.startpagina.nl

www.fondspsychischegezondheid.nl 
www. geestelijke-gezondheidszorg.klup.nl
www.webzorg.nl over alcohol en depressie

 

Sites met forums waar je kunt chatten of e-mailen met hulpverleners of met andere jongeren

www.scholieren.com

www.pratenonline.nl

www.question-zone.nl Online Zone waar jongeren ieder probleem anoniem kunnen voorleggen.

 

Voor jongeren met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen.

www.kopstoring.nl Met informatie, verhalen van anderen, forum, e-mailen en chatten met eendeskundige en online groepscursus.

Een site voor meiden met eetproblemen. www.99gram.nl De site is bedoeld voor meiden tussen de 14 en 23 jaar met vragen en zorgen over eten, gewicht en uiterlijk. Naast informatie, biedt de site een mogelijkheid om te chatten en mailen met deskundigen zoals een diëtist. Ook zijn er meerdere zelftesten beschikbaar. Mocht er sprake zijn van een serieus eetprobleem, dan biedt de site een volledige online behandeling. 

Een site voor misbruikte jongeren: www.fierfryslan.nl  Jongeren die in hun contacten en relaties te maken hebben (gehad) met misbruik of geweld kunnen via de website van Fier Fryslân op gezette tijden chatten met een hulpverlener. Via www.chatmetfier.nl kan je over je ervaringen praten.

 Een site voor multiculturele jongeren: www.hulpmix.nl is een jongerenwebsites die wordt verzorgd door instellingen uit de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Over 100 onderwerpen wordt info en advies gegeven en kan je chatten en mailen met hulpverleners. Populair onder allochtone jongeren.

Een site waar je terecht kan voor rouw en verlies is www.pratenoververlies.nl  Praten over verlies en rouw kan helpen om een verlies te verwerken. Maar soms is het moeilijk om over de dood van een dierbare of een ander groot verlies te praten. Dan is het fijn om anoniem met een vrijwilliger te kunnen chatten. Op pratenoververlies.nl kun je gratis en anoniem chatten met een goed opgeleide vrijwilliger. Je kunt er je hart luchten, maar ook terecht met al je vragen en problemen rondom verlies en rouw. Een chatgesprek kan over alles gaan zolang het maar te maken heeft met verlies. Dit is een samenwerking van uitvaartorganisatie Yarden en vrijwilligersorganisatie Humanitas. Deze twee partijen hebben hun expertise op het gebied van ondersteuning bij verlies en rouw gebundeld en bieden met deze website hun diensten nu ook online aan.
 

Bureau Jeugdzorg Via www.jeugdzorg.nl een site van het NIZW) vind je adressen en informatie.


Bij leerproblemen www.leerproblemen-en-gedragsproblemen.nl

 

Telefonisch (anoniem) je verhaal vertellen. 

Korrelatie T 0900-1450 (op werkdagen van 9.00-18.00 uur, 0,15 € p/m)SOS telefonische hulpdienst T 0900-0767 (24 uur per dag, 0,05 € p/min) Kindertelefoon T 0800-0432 (dagelijks van 14.00 - 20.00 uur, gratis)


Online cursus Grip op je dip

Klik hier voor informatie
 
Niet alleen online kan je je somberheid aanpakken. Dat kan ook individueel of in live groepen bij je huisarts of de basis GGZ

 
Behandeling

Denk je een depressie te hebben? Een depressie is goed te behandelen en kan op verschillende manieren aangepakt worden: met gesprekken, soms in combinatie met medicijnen. Je huisarts kan je meer vertellen over wat er aan te doen is.Je huisarts kan ook bepalen óf je last hebt van een dip of dat het een depressie is. Ga naar je eigen huisarts of kijk op www.goudengids.nl voor een huisarts in jouw buurt. Jongeren met een depressie (12 t/m 20 jaar) kunnen online chatten met een psycholoog op www.pratenonline.nl.

 

Contact met lotgenoten

 Ben je depressief en wil je contact met lotgenoten? Kijk op www.zogeknogniet.nl.

 

Informatie over pesten

 Depressieve jongeren noemen pesten vaak als een mogelijke reden van hun somberheid. Op www.pestforum.nl vind je informatie, een forum en ook professionele hulp als je gepest wordt.

 

Ben je opzoek naar een vrijgevestigde psycholoog, dan kan je zoeken op de volgende sites: www.psycholoogdirect.nl , www.psycholoogdirect.be, www.therapeutdirect.nl , www.therapeutdirect.benieuws
Geen nieuwsberichten momenteel

testimonials
Silke: Leeg >>
Britt: Jij bent niet lastig! >>
X: Vecht niet, maar omhels >>

meer testimonials >>