Info
Diptest
Cursus
Mail
Tips
Poll
Films
Home
Info

Dip of depressief?


Heb je een dip? Of ben je depressief? ’Grip op je dip’ staat eigenlijk voor: ‘grip krijgen op depressieve klachten’.

 

Wat is het verschil tussen een dip, depressieve klachten en een echte depressie? Dat is helaas niet precies aan te geven. De termen worden veel door elkaar gebruikt. Vaak is het ook niet zo duidelijk of iemand nu precies een dip heeft of dat er toch meer sprake is van een depressie. Wij maken het volgende onderscheid:

 

Een dip of depressieve klachten wil zeggen dat je last hebt van een paar van de signalen van depressie. Die een korte of wat langere tijd kunnen duren, maar die bij elkaar genomen nog geen echte depressie vormen. Bij signalen zie je om welke klachten het kan gaan. Als je niet tijdig wat aan je dip doet, kan deze overgaan in een depressie.

 

Een depressie houdt in dat je een langere periode last hebt van ernstige somberheidsklachten. Bij signalen zie je om welke klachten het kan gaan. Een depressie is dus eigenlijk een ernstige variant van de dip.

 

Is er bij jou sprake van een dip of van een depressie? Op de pagina diptest kan je een test invullen. Deze zelftest depressie kan je helpen bij het inschatten van de ernst van je dip. Maar weet wel dat deze test geen diagnose geeft. Dat kan alleen je huisarts doen. Als je zeker wilt weten hoe het bij jou zit, ga dan naar je huisarts. Die kan je eventueel doorverwijzen naar een hulpverlener. Want alleen een arts of een hulpverlener kan een diagnose stellen.

Hoe eerder je een depressie aanpakt, hoe groter de kans op genezing.

Depressie is goed te behandelen.

 

Klik hier voor andere hulpmogelijkheden.nieuws
Geen nieuwsberichten momenteel

testimonials
Silke: Leeg >>
Britt: Jij bent niet lastig! >>
X: Vecht niet, maar omhels >>

meer testimonials >>