Info
Diptest
Cursus
Mail
Tips
Poll
Films
Home
Info
Home  / Info

Heb je een dip? Je bent niet de enige!


Iedereen heeft wel eens een rotdag: je baalt, voelt je somber of alleen en hebt nergens zin in. Je hebt een dip. Zo’n dag ertussendoor is heel normaal, de dip gaat meestal vanzelf weer over.


Rottige gevoelens kunnen een duidelijke oorzaak hebben. Bijvoorbeeld als iemand iets vervelends en ingrijpends meemaakt. Zoals het verlies van een geliefd persoon of de scheiding van ouders, maar ook pest ervaringen kunnen je somber maken. De sombere gevoelens die hierdoor ontstaan, zijn heel natuurlijk en gewoon. Ze horen bij het proces dat we ‘rouw’ noemen en dat uiteindelijk voorbijgaat.
Soms gaat een rotgevoel niet vanzelf weg - en dan kan dit een negatief effect hebben op hoe het met je gaat. Op school, thuis of in je vrije tijd. Dan kan het zijn dat je dip geleidelijk een depressie is geworden.


Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Bij bijna 5% van deze jongeren is het geen dip, maar een depressie. Meer meisjes dan jongens hebben er last van.nieuws
Geen nieuwsberichten momenteel

testimonials
Silke: Leeg >>
Britt: Jij bent niet lastig! >>
X: Vecht niet, maar omhels >>

meer testimonials >>